اعتراف مولوی عبدالکبیر به ناتوانی طالبان در اموراداری و دولت داری

مولوی عبدالکبیر روز چهارشنبه اعتراف کرد که فارغان مدارس مذهبی مهارت و توانایی کار در نهادهای دولتی را ندارند.به گزارش پیام آفتاب، مولوی عبدالکبیر رئیس الوزرای طالبان روز چهارشنبه 24 جوزا/خرداد، در دیدار با شیخ عبدالواحد طارق، «رئیس عمومی مدارس جهادی» طالبان گفت که فارغان مدارس دینی توانایی کار در ادارات دولتی را ندارند.

مولوی عبدالکبیر در این دیدار خواستار اضافه نمودن علوم عصری به مضامین درسی مدارس دینی شد و گفت: «علاوه بر دروس دینی در نصاب مدارس، علوم عصری نیز اضافه شود تا فارغ التحصیلان مدارس جهادی توانایی کار در ادارات را داشته باشند.»

مولوی کبیر در حالی به این کمبود مدارس مذهبی اعتراف می‌کند که طالبان پس از گرفتن قدرت، رهبری و مدیریت مناصب مهم اجرایی و فنی دولت از جمله بانک مرکزی افغانستان را به فرماندهانی با تحصیلات دینی و ملاها داده است.

به نقل از دفتر رئیس الوزرا، مولوی عبدالکبیر روز چهارشنبه با شیخ عبدالواحد طارق، «رئیس عمومی مدارس جهادی» طالبان ملاقات کرد. طارق «طرح اعمار تعمیرهای مدارس جهادی در هر ولایت» را با معاون سیاسی طالبان شریک کرد.

او در مورد دستاوردهای خود گفت که امسال «در پنج ولایت افغانستان مدارس جهادی فعال شده و طالبان را جذب کرده است.»

عبدالکبیر، سرپرست ریاست الوزرا به توجه “جدی” حکومت طالبان به مدارس جهادی اشاره کرده و گفته که این مدارس “نیاز روز” اند.

طالبان پس از به دست گرفتن قدرت در افغانستان در ماه اسد ۱۴۰۰، به صورت گسترده‌ای دست به ایجاد مدارس دینی در سرتاسر افغانستان زده‌اند.

این گروه برای گسترش مدارس خود، برخی از مکان‌های تعلیمی و تاریخی را نیز به مدرسه جهادی تبدیل کرده است. چنانچه چندی قبل طالبان یک مدرسه جهادی را در ساختمان تاریخی و موزیم سراج‌العمارت ایجاد کرد.

پیش از این طالبان ساختمان تربیه معلم سمنگان، انستیتوت تخنیکی و مسلکی دولتی تخار، ساختمان تلویزیون میترا در شهر مزار شریف، لیسه عالی عبدالحی حبیبی ولایت خوست، لیسه تخنیک ولایت قندهار، لیسه ببرک خان زدران در شهر گردیز و بسیاری ساختمان‌های دیگر را نیز به مدرسه جهادی تبدیل کرده بود.



maps-and-flags call folder cross-mark menu-three-lines play-button search-1 quote user view-list-button check