نمایندگان ویژه اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی برای افغانستان در بیانیه پایانی نشست شان در عشقآباد پایتخت ترکمنستان، بر تشکیل دولت فراگیر در افغانستان و لغو محدودیتهای طالبان علیه زنان و دختران افغانستانی تأکید کردند.به گزارش پیام آفتاب، چهارمین نشست مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای میانه در مورد افغانستان که به روزهای چهارم و پنجم جوزا/خرداد، در عشقآباد، پایتخت ترکمنستان برگزار شده بود، پایان یافت.
در بیانیه مشترک پایانی این نشست که شامگاه روز جمعه، ۵ جوزا/خرداد، نشر شده از طالبان خواسته شده که محدودیتهای وضع شده بر زنان از جمله ممنوعیتهای آموزشی، کاری، تحصیلی و حضور آنان در اجتماع را هرچه زودتر لغو کنند.
در این نشست نمایندگان ویژه اتحادیه اروپا، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان برای افغانستان شرکت کرده بودند.
در بیانیهی پایانی نشست آمده است که این فرصتی برای تبادل نظر عمیق در مورد تحولات و وضعیت اقتصادی افغانستان بود.
نمایندگان اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی گفتهاند که به تعهد شان به مردم افغانستان و رسیدن این کشور به ثبات، صلح پایدار و رفاه متعهد هستند.
آنان با یادآوری نگرانیهای شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر و آزادیهای اساسی شهروندان افغانستان و همچنین وضعیت وخیم اقتصادی و بشردوستانه، از تلاشهای جامعه جهانی برای ادامهی کمک به مردم افغانستان با وجود شرایط دشوار قدردانی کردهاند.
آنان همچنین در این بیانیه، بر اهمیت ایجاد یک دولت فراگیر در افغانستان و حمایت از حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی همهی شهروندان افغانستان تأکید کردهاند.
آنان افزودهاند که این ممنوعیتها، فراتر از نقض جدی حقوق بشر، اثرات زیانباری بر توانایی جامعهی بینالمللی برای رساندن کمکهای بشردوستانه به مردم افغانستان دارد و باید برداشته شود تا اقتصاد افغانستان رونق یابد و در نهایت به ثبات و صلح برسد.
نمایندگان اروپا و آسیای مرکزی گفتهاند که در مورد چشمانداز و چالشهای ثبات اقتصادی و احیای افغانستان نیز بحث کردهاند.
گفتنی است که اخیرا طالبان با صدور فرمانی کار زنان را در سازمانهای غیر دولتی و نمایندگیهای سازملل متحد یوناما در افغانستان ممنوع اعلام کرد که موجب تنش میان طالبان و سازمان ملل گردید و این سازمان تهدید کرد که بدون حضور کارمندان زن کار نخواهد کرد.
شرکتکنندگان نشست عشقآباد از طالبان خواستهاند که اجازه ندهند خاک افغانستان، بهعنوان پناهگاه امن توسط گروههای تررویستی یا منبع صدور تروریسم و افراطگرایی به کشورهای دیگر شود.
آنان تأکید کردهاند که تروریسم، افراطگرایی خشونتآمیز، قاچاق مواد مخدر و سایر فعالیتهای غیرقانونی مرزی، تأثیر منفی بر منطقه خواهد گذاشت.